maanantai 1. lokakuuta 2012

Lukua kolme hajottamassa

Lähdimme tutustumaan luvun kolme hajotelmiin ensimmäistä kertaa. Välineinä meillä oli sinipunakiekot. Lopputunnista myös hajotuskoneet pääsivät ensimmäistä kertaa käyttöön. Aluksi pohdimme yhdessä miten eri tavoin kiekkoja on mahdollista järjestää niin, että aloittaa sovitulla värillä ja väriä saa vaihtaa korkeintaan yhden kerran. Opettaja kokosi ehdotelmia taululle. Annetut ehdotelmat laitettiin oikeaan järjestykseen ja niihin merkittiin myös laskut matematiikan kielellä. 


Tämän jälkeen jokainen oppilas täydensi pieneen monisteeseen juuri tehtyä tehtävää uudelleen rivi kerrallaan. Ensin hän kokosi kiekot järjestykseen, sen jälkeen väritti monisteen kuviot ja lopuksi kirjoitti laskun.


Toisen puolikkaan ryhmän kanssa ehdimme pelata hajotuspeliä. Siihen tarvittiin pelialusta, hajotuskone ja makaroneja. Oppilas pudotti kolme makaronia hajotuskoneeseen. Hän merkitsi saadun tuloksen pelialustalle makaroneilla. Tarkoituksena oli saada kaikki hajotelmat aikaan. Tässä pitikin olla tarkkana, eikä saanut huijata!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti