tiistai 9. lokakuuta 2012

Luokan kalalampi

Pieniä matikkatehtäviä saa mukavasti ujutettua koulupäivän arkeen. Olemme luokassa ensimmäisestä koulupäivästä lähtien koonneet takataululle omaa kalalampea. Oppilaat ovat vuorotellen saaneet lisätä lampeen uiskentelemaan yhden kalan. Kun yksi kala lisätään lampeen päivittäin (joskus on jäänyt välistä ja sitten ollaan lisätty useampi kala kerrallaan), voidaan niiden määrästä laskea koulussa oltujen päivien lukumäärä.

Ope on laittanut kaloja valmiiksi laatikkoon, josta oppilas käy yhden hakemassa. Kaloja on olemassa kymmentä eri lajia. Kaikki lajit eivät ole tarjolla yhdellä kertaa. Ideana on kerätä yhtä lajia kymmenen, ennenkuin laji muuttuu.

Aluksi pikkukaloja uiskenteli lammessa vaikka kuinka paljon. Yhtäkkiä yksi isompi kala söi pienet suihinsa, sen mahaan mahtui kymmenen pikkukalaa.

Lisää vinkkejä kalojen käyttöön löytyy Matikasta moneksi -kirjasta.
Kalat ovat tulostettavissa täältä.Päivitämme yhdessä luokan kalenteria, ja tämä kalatehtävä on tehty aina sen päätteeksi. Ja miten ihmeessä ope aina muistaa kuka sen kalan on jo saanut laittaa? Tehtävä on kuitenkin todella odotettu ja toivottu...Tässä on ainakin minun muistiani loistavasti tukeva keino:Kun oppilas on saanut laittaa kalan, hän käy siirtämässä nimilappunsa akvaarion puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti