maanantai 2. joulukuuta 2013

Kertotauluraketti

Kaikissa kolmessa kakkosluokassa toimitaan samalla tavalla kertotaulujen opettelun kanssa. Lähetimme jokaiseen kotiin yhteisviestin opettajien kanssa. Meillä kertotaulut tulee opetella ulkoa ja me opettajat kontrolloimme oppimista pitämällä kertotaulukokeita. Yhdestä kertotaulusta pidetään kaksi koetta, joista molemmista tulee saada kaikki oikein kertotaulun läpäistäkseen.

Minulla on ollut aiemman kakkosluokkani kanssa myös kertotauluhin liittyvä "keräämisjuttu." Tuolloin luokan takana oli merenpohja täynnä kaloja. Oppilailla oli omat verkot, johon sai pyydystää (=liimata) aina yhden kalan, kun pääsi kertotaulukokeesta läpi.

Tällä kertaa päätimme tehdä raketit. Raketissa on huippu (meidän luokka kirjoittaa siihen oman nimen), jokaiselle kertotaululle oma kerroksensa ja jokaisessa kerroksessa kaksi ikkunaa. Oikein menneestä kokeesta saa ikkunaan tarran/leiman. Kun kaikki kertotaulut on opeteltu, raketti saa lieskat peräänsä ja se pääsee lentämään!

Raketin kaikki osat (lieskoja lukuunottamatta)

Tässä raketin osat on liimattu yhteen

Kaksi muuta kakkosluokkaa kokoaa koko raketin valmiiksi, me teemme sitä kerros kerrallaan. Olemme kiinnittäneet raketin alut luokan takaseinälle sinistä taustaa vasten.

Tässä raketissa on huippu, ja ensimmäinen kerros.
Nyt kakkosen kertotaulu on läpäisty ja
tämä raketti odottaa seuraavan kerroksen lisäämistä ja uusia kertotaulukokeita.Idea näihin löytyi eräästä opettajien facebook-ryhmästä. Kiitos siis sinne!

Ja tässä muille opettajille jakoon tekemäni kertotaulurakettien monistuspohjat. Ne voi tulostaa eri värisille kartongeille. Olisi kiva jos jättäisit tänne kommentin jos ne lataat itsellesi :)

http://sdrv.ms/187jepa


15 kommenttia:

 1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Taidanpa vuodenvaihteen jälkeen ottaa raketin käyttööni. Minkälaisen kirjeen lähetitte koteihin?
  kyselee Johanna

  VastaaPoista
 2. Hei Johanna!

  Lähetimme ihan perus wilmaviestin kaikille huoltajille. Aluksi kerroimme lyhyesti, että olemme aloittaneet kertolaskujen harjoittelemisen, kerroimme mitkä kertotaulut tulemme opettelemaan ja että ne pitää opetella kotona ulkoa. Selostimme, että jokaisesssa luokassa on yhtenäinen linja kertotaulukokeiden suhteen. Lopuksi vielä kerroimme koottavasta raketista.
  Terkuin, Mirva

  VastaaPoista
 3. Hei! Kiitos blogisi hyvistä ideoista. Tulostin nuo raketit, kiitos kun olet nähnyt vaivaa ja haluat jakaa nämä meille muillekin opeille.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkeistä! Raketit tulee käyttöön myös minun luokkassani :) T: Katri

  VastaaPoista
 5. Kiitos siitä, että jaat ideoita ja materiaalia! Raketit lentävät myös minun luokassani :) T: Satu =)

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Kiitos ideasta. Kokeilen luokassani. Tiina

  VastaaPoista
 7. Kiitos ideasta! Tulostin rakettipohjat oman kakkosluokkani käyttöön. Nyt rakentelemaan! t. Terhi

  VastaaPoista
 8. Kiitokset, heti käyttöön! Veikeätä, miten pieni porkkana usein riittää tsemppaamaan oppilaita.

  VastaaPoista
 9. Kiitos, latasin omille kakkosilleni!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kivasta ideasta! :) Otamme varmasti käyttöön luokassamme!

  VastaaPoista
 11. Hei!

  Kiitos avaruusteemaan sopivasta ideasta. Tulee käyttöön kahdella tokaluokalla.

  T. Aulikki

  VastaaPoista
 12. Tulostettu! Kiitos!
  terv. Johanna

  VastaaPoista
 13. Ladattu ja tulostettu. Kiitos!

  VastaaPoista
 14. Myös koulullamme vierailleet espanjalaiset opet halusivat ottaa mallit matkaansa. Sinnekin asti siis levinnyt. Kiitos.

  VastaaPoista
 15. Suurkiitos upeasta valmiista materiaalista, latasin rakettipohjat myös itselleni hyödynnettäviksi. Täällä kakkoset ottavat raketit projektikseen heti ensi viikolla.

  VastaaPoista