perjantai 26. lokakuuta 2012

Lukualueen 0-5 kertausta

Kertailimme lukualuetta 0-5 pistetyöskentelyn muodossa. Luokassa oli kaksi opettajaa, luokanopettaja ja erityisopettaja. Luokan pulpetit ovat edelleen ryhmissä. Jokaisen pulpettiryhmän kohdalla oli oma tehtävänsä.  Kun ope kilisytti kelloa, oli aika siivota paikka ja vaihtaa seuraavaan tehtävään. Tehtävät olivat tällä kertaa hajotuspeli, sienipeli ja kilpikonnapeli, tunnustelupussit, lepakkohyrrä ja tehtävä käytävällä.


ohje sivutaululla

Hajotuspeli

Hajotuspeli oli ennestään tuttu. Pulpettiryhmässä oli pelialustat (lukujen 3, 4 ja 5 hajotelmat) ja purkillinen makaroneja. Oppilaan piti itse hakea oma hajotuskone viereisestä kaapista. 
Hän pelasi ensin kolmosen hajotuspelin ja jatkoi sen jälkeen seuraaviin.Hajotuspeliä pelaamassa: 
Ossi on saanut yhden ja Ansa kolme. 
Mikäköhän tulos tästä seuraavasta arvonnasta tulee?

Sienipeli ja kilpikonnapeli

Seuraavalla pisteellä pelattiin kahta peliä. Pelialustojen lisäksi tarvittiin noppia ja pelimerkkejä. Peliä pelattiin tällä kertaa yksinpelinä. Näin jokainen sai mahdollisimman paljon harjoitusta. Pelit ovat Heureka-paketista. Sienipelissä piti heittää noppaa, ja merkitä pelinappulalla se pallo, jossa oli yksi enemmän. Kilpikonnapeli oli vastaava, siinä piti merkitä pallo, jossa oli yksi vähemmän kuin nopan silmäluku.


Pussit

Oppilaiden tehtävänä oli laittaa pussit oikeaan laatikkoon. Oliko pussissa vähemmän kuin viisi, yhtä monta kuin viisi vai enemmän kuin viisi kiveä? Tunnustelemalla se selvisi!


Oppilas ja tunnustelupusseja


Ja pussissa on enemmän kuin viisi kiveä


Tunnustelupussien jälkeen oppilaat lähtivät täyttämään laatikoita kuvilla. Ope on leikannut lehdistä erilaisia kuvia, joista löytyy lukumääriä. Kuvista on tehty kortteja liimaamalla ne kartongille. Korteista saa kestävämpiä laminointikoneen ansiosta.Kortissa on neljä ihmistä. Se kuuluu ensimmäiseen laatikkoon.

Lepakkohyrrä

Tämän pulpettiryhmän kohdalla siirryttiin älytaululle. Oppilaat tykkäävät kovasti lepakkohyrrästä. Lepakkohyrrä löytyy SanomaPron Kymppi-sarjan sähköisestä opetusmateriaalista. Yksi oppilas tekee annetun tehtävän ja pyöräyttää sen jälkeen hyrrää ja antaa vuoron seuraavalle oppilaalle. Lepakkohyrrässä on erilaisia tehtäviä. Tällä kertaa tehtävänä oli laskea vähennyslaskuja lukualueella 0-5.


Tehtävä tehty ja hyrrä pyörimään!

Tehtävä käytävällä

Tämä tehtävä tehtiin käytävällä, jotta tilaa olisi mahdollisimman paljon. Tehtävään tarvittava materiaali oli pitkän penkin päällä: lautasia, hedelmiä, laskukortteja, + -kortteja ja = -kortteja sekä numerokortteja.

Tehtävänä oli ottaa keltainen kortti ja rakentaa lautasille kortin ilmoittama yhteenlasku. 
Lautasille koottavat hedelmät sai valita itse.


3 päärynää + 0 päärynää = 3 päärynää


Voiko 3 omenaa ja 2 päärynää muuttua viideksi appelsiiniksi?


No eihän ne appelsiineiksi muutu. Mutta näin vastauksen voi esittää, eli yhteensä viisi hedelmää.Open tekemien laskukorttien joukossa oli myös OMA LASKU-kortteja. 
Tällöin sai tehdä sellaisen laskun kuin halusi.

Lisätehtävä

Jos aikaa jäi jollakin pisteellä, ryhmä sai mennä luokan taakse rakentelemaan multilinkeillä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti