tiistai 16. lokakuuta 2012

Peilausta


Lähdimme miettimään peilausta omalla keholla parin kanssa. Toinen parista oli "toimija", toinen hänen peilikuvansa. Sitten vaihdettiin vuoroa toistepäin.


Pian oppilaat huomasivat, että liian nopeasti tehtyjä liikkeitä oli ihmispeilin vaikea tehdä samanaikaisesti.


Seuraavaksi otimme autot käteen ja peilin merkiksi laitettiin pulpetille langanpätkä. Toinen parista oli autoilija, toinen hänen peilikuvansa. Erilaisia ajoratoja ja parkkeerausyrityksiä nähtiin ja sitten vaihdettiin vuoroja.


Kun oli tehty yhdessä, tehtiin seuraavaksi niin, että toinen sai ottaa autot molempiin käsiinsä ja yrittää itse olla sekä ratin takana että peilin takana. Parista toisen tehtävänä oli tällä kertaa olla tarkkailijana. Muutaman ajokierroksen jälkeen vaihdettiin vuoroja.


Selvitimme myös peilin avulla yhden monistetehtävän, jossa tarvittiin salapoliisin apua, kun kirjoitukset olivat menneet väärin päin. Peilin avulla saimme selville, mitä siinä tekstissä oikeasti luki. Samalla kokeiltiin kirjoittaa oma nimi ensin oikeinpäin ja sitten peilikuvana. Varsinkin n-kirjain tuntui vaikealta, joten ope leikkasi äkkiä paperista 2 n-kirjainta ja katsottiin niiden avulla dokumenttikameralla, miten kirjain peilin avulla kääntyy peilikuvaksi. Hyvä havainnollistamisväline olisi myös ollut muoviset (jääkaapinovien magneetti)kirjaimet.


Jatkoimme vielä vihkossa aiheen työstämistä erilaisin peilausmonistein. Etsimme mm. lippujen ja robottien peilikuvia.


Koulumme peilit olivat mystisesti kadonneet jonnekin, joten iso kiitos kodeille, jotka lähettivät kotoa peilin lainaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti