lauantai 29. syyskuuta 2012

Pistetyöskentelyä

Kokeilimme pistetyöskentelyä luokassa ensimmäistä kertaa. Luokkamme pulpetit on järjestetty ryhmiin. Jokaisella ryhmällä oli oma tehtävänsä, josta aloitettiin. Kun ope kilisytti kelloa, oli aika siirtyä seuraavalle pisteelle. Tekemistä oli paljon ja luokassa olikin kaksi opettajaa (luokanopettaja ja erityisopettaja).

Pisteitä oli yhteensä viisi, nopeimmille myös listätehtävä. Tehtävinä olivat rakentelu multilinkeillä, moniste, luokittelu, älytaululla toimiminen sekä tehtävä käytävällä. Lisätehtävänä oli salaisuuspussin tunnusteleminen. Kangaspussiin oli laitettu jokin esine, joka piti arvata tunnustelemalla.


Pisteet olivat näkyvillä sivutaululla.


Tälle pulpettiryhmälle saavuttaessa olikin aika siirtyä älytaulun luokse. Koulumme ykkösille on hankittu SanomaPron Kymppi-sarjan sähköinen materiaali, josta tämä kyseinen tehtävä löytyy. Olemme tehneet kyseistä harjoitusta oppilaiden kanssa jo aiemmin. Opettaja oli tunnin suunnitelmaa miettiessä laskenut, että tällä pisteellä oppilaat osaavat toimia aika lailla itsenäisesti.


Tunnustelua: Kuinka monta kiveä täällä pussissa on?

Käytävällä olevassa tehtävässä oli tunnustelupusseja. Oppilaiden tehtävänä oli tunnustelemalla selvittää, kuinka monta kiveä pussissa oli. Pussit tuli laittaa penkille järjestykseen pienimmästä suurimpaan. Tehtävä toimi hyvin eriyttävänä. Yksi ryhmä ehti merkitä pussit myös pistekorteilla.


Kaikista pisteistä ei ehditty ottamaan kuvaa, kun ope muisti kuvauksen vasta loppumetreillä. Onneksi edes muutama ehdittiin napata!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti