sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Open kello ja kulta

Oppilaat pääsivät ikkunaostoksille kultasepänliikkeeseen. Myynnissä olevat esineet on monistettu VaNe 2b Opettajan tienviitasta.

Ensimmäisellä ostoskerralla oppilaat saivat valita mitä haluavat ostaa. Valittu ostos piirrettiin vihkoon. Sen jälkeen oppilaat kokosivat ostokseen tarvittavan summan leikkirahoilla kolme kertaa. He myös piirsivät eri vaihtoehtojen kuvat vihkoon.

Seuraavalla matematiikan tunnilla kertailimme kymmenylitystä. Kultasepänliikkeen myyjä oli ollut huolimaton. Hän oli laittanut myytäviin esineisiin vääriä hintoja. Kaikkien alahyllyn esineiden pitäisi maksaa 6€ enemmän ja ylähyllyn esineiden 8€ vähemmän.


Oppilaiden tehtävä oli auttaa. He piirsivät esineen kuvan vihkoon ja kirjoittivat laskun hinnan korjauksesta.

Kummilusikan oikea hinta on 83€

Sormuksen oikea hinta on 7€ ja kellon 43€

Kultasepänliikkeessä oli myös holvi. Holvissa oli erityisopettaja (ja myöhemmin ope itse). Oppilaat menivät holviin pareittain tai yksin. Tehtävänä oli laskea timantteja kymmenen, viiden ja kahden askelin. Timantit maksoivat 10€/kpl, safiirit 5€/kpl ja rubiinit 2€/kpl. Ihanan halpaa :) Arvokiviä laskettiin eteen- ja taaksepäin, ja välillä aloitettiin open määräämästä luvusta. Opet saivat tässä kohtaa oivan mahdollisuuden tarkistella lukujonotaitoja lähestyviä kertolaskuja ajatellen.2 kommenttia:

  1. Ihan mahtavaa. Saako ehdottaa äidille töihin?

    VastaaPoista
  2. Tottakai saa ehdottaa! Nämä ideat ovat täällä myös sitä varten että saadaan hyvä kiertämään :)

    VastaaPoista