maanantai 25. marraskuuta 2013

lauantaityöpäivä

Meillä oli viime lauantaina koulupäivä. Teimme takaisin yhden ylimääräisen syyslomapäivän. Meillä oli yksi oppitunti, välitunti, ruokailu ja lopuksi joulumyyjäiset. Vanhemmat olivat aiemmin toivoneet näkevänsä matematiikkaa, ja niinpä työskentelimmekin tuon oppitunnin kertolaskujen parissa.

Kiitos vielä kaikille mukana olleille vanhemmille!

Oppilaita odotti luokan ovessa käärö (Ope tietysti toivoi, että joku sen uskaltaisi avata).


Kääröstä paljastui seuraava viesti:Luokassa arvuuteltiin kuka tuo Petteri on. Joku taisi keksiä, että kyseessä voisi olla Petteri Punakuono. Yksi poika kävi tarkistelemassa heti luokan postilaatikkoa, josko luokalle tarkoitettu viesti löytyisi sieltä. Laatikko oli kuitenkin tyhjä. Entäpä jos posti löytyisikin open tietokoneelta? Viestissäkin kerrottiin, että luokalle on SÄHKÖpostia.

Ja niin open koneelta löytyikin viesti. Heijastin viestin videotykin kautta, jotta kaikki sen näkivät. Petteri Punakuono oli lähettänyt luokalle ääniviestin:
"Hyvää huomenta 2A, vanhemmat ja ope! Kiva nähdä teitä! Meillä täällä Korvatunturilla on jo jouluvalmistelut käynnissä. Tontut ovat olleet tosi ahkeria! Haluaisinkin yllättää heidät. Karkit ovat tonttujen herkkua. Voisitteko auttaa minua laskemaan karkkeja? Olen kuullut että te osaatte tehdä yhteenlaskuja ja kertolaskuja. Jäänkin tänne seuraamaan  niin minä voin samalla oppia teiltä. Oikein mukavaa joulun odotusta kaikille! Muistakaa olla kilttejä!"

Kuvaa klikkaamalla pääset kuuntelemaan Petterin viestin.
Vastaavan puhuvan poron ja paljon muuta voi käydä ohjelmoimassa
osoitteessa www.voki.com


Taulun edessä oli rivillinen kangaspusseja. Ope oli laittanut niihin etukäteen kuppeja ja karkkeja (tyhjiä karkkipapereita), ja niistä muodostui jokin kertolasku. Parin tehtävänä oli hakea pussi, tyhjentää sen sisältö pöydälle, jakaa karkit kuppeihin ja lopuksi piirtää kuva, kirjoittaa yhteenlasku ja kirjoittaa kertolasku. Kun yhden tehtävän oli tehnyt, piti koota tavarat takaisin pussiin, palauttaa se taulun eteen ja ottaa uusi pussi.
Tässä on tyhjennetty pussin sisältö pulpetille. 
Pussista paljastui kaksi kuppia ja kuusi karkkia.


Karkit on jaettu tasan, kumpaankin kuppiin kolme karkkia. Yksi poika totesi tehtävää tehdessä ääneen: "Tämähän on jakolaskua, eikö olekin?" Heh, niinpä!Oppilaan piirros ja muodostetut laskutTunnin lopuksi kaksi oppilasta teetti luokassa oleville vanhemmille tehtävän loogisten kokoelmien nalleilla. Vastaavasta tehtävästä on postaus täällä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti