tiistai 16. huhtikuuta 2013

Ekaluokkien pajapäivä, osa 2


Ekaluokan matikkapajoissa kerrattiin opittuja asioita pelaten, liikkuen ja piirtäen. Nämä leikit toteutettiin liikuntasalissa.

 Numeropeikon aarteet

"Numeropeikon aarteet"-leikissä oppilaat jaettiin neljään kotipesään ( jokainen ryhmä salin nurkassa). Open merkistä ensimmäinen ryhmästä lähti kohti Numeropeikon pesää, ja otti yhden kortin pesästä. Sen jälkeen hän juoksi takaisin kotipesäänsä jättäen luvun lukusuoralle ja antaen seuraavalle luvan lähteä matkaan. Näin jatkettiin siihen saakka, kunnes kaikki kortit Numeropeikon pesästä oli haettu ja numerokortti sijoitettu oikeaan kohtaan lukusuoralle. 

Lopuksi leikimme leikkiä "Numeropeikko saalistaa", joka oli lasten mielestä pajan mukavin leikki. Lapset olivat samoissa ryhmissä kuin edellisessä leikissä ja valitsivat mielessään itselleen numeron. Salin keskellä oli Numeropeikko, joka huusi jonkun luvun 10-20 väliltä. Kun Numeropeikko huusi oman luvun, piti lähteä juoksemaan peikon pesän ympärille. Kun ope huusi: "Numeropeikko saalistaa", Numeropeikko lähti ottamaan kiinni juoksijoita. Ensimmäisestä kiinnijääneestä tuli uusi Numeropeikko. Valitettavasti tästä leikistä ei ole kuvaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti