tiistai 12. helmikuuta 2013

Kissa-laskujaErään koulumme henkilökuntaan kuuluvan kotona on kissa, joka saa välillä herkkuaterioita. Hänen omistajansa pesee purkit ja kannet hyvin ja tuo niitä välillä meille koululle erilaisiin tarkoituksiin. Tällä kertaa laitoin purkkeihin aina kolme noppaa ja päälle kannen kiinni. Purkkia ravistetaan, jonka jälkeen katsotaan pysähtyneiden noppien silmäluvut ja esim. lasketaan ne yhteen. Vinkiksi kolmen yhteenlaskettavan yhteenlaskuissa annoin, että etsivät ensin mahdolliset kymppiparit ja sen jälkeen lisäävät kolmannen nopan silmäluvun.

Peliä voisi hyvin harjoitella myös kahdella nopalla esim.kertolaskuja harjoitellen niin, että kahden nopan silmäluvut kerrotaan keskenään. Tai 1.luokalla vähentämällä suuremmasta luvusta pienempi tai laskemalla luvut yhteen. Mitä vain mieleen tulee...

Noppien laittaminen rasian sisälle myös vähentää pitkin luokkaa lentävien ja katoavien noppien määrää. Näin vastaavan kuvan joskus Pinterestissä. Siellä noppia oli laitettu ihan tavallisen pakastusrasian sisälle, jossa joko pohja tai kansi oli läpinäkyvä.

Käytin kissa-laskuja Noppiksessa (matematiikan kutsukerho) ja oli ihana nähdä, että oppilaat ravistivat purkkeja ja laskivat noppien silmälukuja yhteen aivan innoissaan hymy huulilla. Joten pienin askelin kohti mukavia matikkahetkiä. Miau. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti