sunnuntai 9. joulukuuta 2012

2:n kertotaulun pohjustusta


Open jäätelökioski on suosittu kohde! Tällä kertaa mentiin tosin litteän tylsillä palloilla, jotta ne näkyvät kaikille dokumenttikameran avulla ja oppilaat voivat sitä mukaa tehdä kuvan ja laskun siitä itselleen summamuodossa vihkoon. Kymmenelle oppilaalle riitti lakritsa-mansikka-tötterö, sillä tarjouksessa oli tänä päivänä kahden pallon tötteröt. Näin pohjustimme hiukan 2:n kertotaulun ideaa yhteenlaskun avulla.


Välillä open jäätelökioskilta saa myös "oikeita" jäätelöitä, päivän tarjous riippuu aina siitä, minkä luvun kertotaulua pohjustetaan. Näitä jäätelöitä riittää vain yleensä kuudelle ensimmäiselle asiakkaalle (, ellei joulupukki tuo opelle lisää tötteröitä) ja sen jälkeen joudutaan ottamaan mielikuvitus ja "entäs jos tulisi seitsemäs asiakas"-näkökulma mukaan keskusteluun.

Jotenkin kummasti se "matikka on tylsää" -asenne unohtuu monelta tällaisina tunteina ja naulakolta kantautuu open korviin palkitsevaa keskustelua siitä, että "matikka on nykyään ihan kivaa". Taitaa matematiikankin tie sydämiin käydä vatsan kautta? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti